Fiorentina plaatst zich ten koste van Club Brugge voor finale Conference League

Fiorentina heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Conference League. De Italianen hadden na de 3-2 overwinning in het heenduel aan een 1-1 gelijkspel genoeg in de return om Club Brugge uit te schakelen. De Belgen hielden lang stand, maar een benutte strafschop van Lucas Beltrán hielp Fiorentina aan een finaleplek. De eindstrijd vindt plaats op 29 mei in Athene.

Na een nerveus begin van beide kanten was het Fiorentina dat de eerste kans van de wedstrijd noteerde in de achttiende speelminuut. Rolando Mandragora schoot van afstand, maar zijn poging miste richting en vloog over.

Twee minuten later was het aan de overzijde wél raak. Hans Vanaken had een zeer scherpe voorzet in huis op Maxim De Cuyper, die de bal met het hoofd schampte en Club op een 1-0 voorsprong zette. Kort na de openingstreffer ontsnapte blauw-zwart aan de gelijkmaker.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Nicolás González kwam na een uitstekende pass van Arthur Melo alleen voor doelman Simon Mignolet te staan, maar het ontbrak de aanvaller aan scherpte in de afronding. Nadien voerde Fiorentina de druk op het vijandige doel nog verder op.

Na ruim een halfuur spelen ontsnapte Club wederom, ditmaal voorkwam de lat dat Christian Kouamé hard binnenschoot. Ook in de tweede helft stapelden de Italianen kans op kans en werd het aluminium nóg tweemaal geraakt.

Een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd werkte Cristiano Biraghi de bal op de lat, terwijl Kouamé drie minuten later de paal raakte. Mignolet was in beide gevallen kansloos. Uiteindelijk bezweek Club in de 85ste minuut onder de druk.

Brandon Mechele beging een overtreding in het eigen zestienmetergebied, waarna Halil Umut Meler een penalty toekende. Beltrán schoot ver genoeg in de linkerhoek om Mignolet te verschalken: 1-1.

1
2

Jammer voor Ajax. Direct uel lijkt lastig te worden dan. Hopen op Villa morgen.

8 mei 2024 om 20:50

Wat heeft dit met Ajax te maken?

8 mei 2024 om 20:53

Als Brugge de cL zou winnen dan kon Ajax een directe ticket voor de Europa League pakken obv Coëfficiëntie. Zoiets las ik volgens mij.

8 mei 2024 om 21:40

Ajax zou i.m.o. beter in de cL kunnen uitkomen. Mocht het volgend jaar een beetje gaan draaien in Amsterdam, maken ze een redelijke kans om hem te winnen. Daarmee zouden ze de eerste club in de voelbalhistorie zijn die alle mogelijke Europese bekers (ec1/cl/ec2/ec3) in de vitrine heeft staan.

Uiteindelijk wel verdiend voor Fiorentina over twee potten heen. Maar die scheids was toch echt wel slecht op het einde vond ik. Die gaf Fiorentina wat ze wilden. Zeker die fase met Odoi en Dodo was ridicuul.

8 mei 2024 om 20:49

Verdiende kwalificatie inderdaad, al lag het dichtbij elkaar. Club iets te weinig gebracht na rust. Scheidsrechter floot inderdaad volledig in de kaart van de Italianen met een handvol lichte gele kaarten en iedere fout in hun voordeel. Strafschop was ook heel snel gegeven, VAR zou hem niet hebben terug gedraaid als hij hem niet gaf. Mooi Europees seizoen, nu alles op de landstitel.

9 mei 2024 om 09:40

Club was gewoon net een klein beetje minder dat dit Fiorentina en dat heb je duidelijk kunnen zien na de (gelukkige?) 1-0 van Club. Ik had het gevoel dat Club wat geforceerd speelde, beetje de druk toch? Jammer, is wel een gemiste kans toch.

8 mei 2024 om 20:52

Scheidsrechter floot hartstikke goed. Hield de wedstrijd onder controle, maakte geen fouten.

Brugge heeft heel de wedstrijd alleen maar achteruit gelopen, jammer. Wellicht door de vroege voorsprong. Het was wachten op een goal van Fiorentina. Uiteindelijk ook gewoon de intrinsiek veel betere ploeg.

8 mei 2024 om 21:05

Hij floot hartstikke prima als je sympathie hebt voor Fiorentina. Bijna alle gele kaarten waren lachtertjes en de strafschop was erg makkelijk gegeven. Zo beïnvloed je wel heel erg een wedstrijd omdat veel spelers niet meer voluit kunnen gaan.

8 mei 2024 om 21:08

Brugge kon de druk gewoon niet aan ze werden zwaar overlopen en de handelingssnelheid van vooral de middenvelders van Brugge was vaak te traag.
zelfs met 1-0 voor kon je al zien dat Brugge dat nooit ging redden.

8 mei 2024 om 21:18

En toch scoort Club in blessuretijd nog bijna twee keer. Knap dat jij dat precies kan voorspellen. Gewoon eens hoor dat Club na rust meer had moeten brengen, maar de verlengingen waren dichtbij en dan krijg je toch weer een andere wedstrijd. De ietwat partijdige arbitrage was net de druppel die de wedstrijd liet overhellen naar de andere kant.

8 mei 2024 om 21:36

Ik vrees dat jij een van de weinigen bent hier die een tikje gekleurd naar de zaak kijkt. Brugge heeft heel de wedstrijd achter de feiten aangelopen. Ondanks de stand heeft een finale plek er eigenlijk nooit ingezeten.

8 mei 2024 om 21:55

Floot de wedstrijd gewoon kapot op het einde. Natuurlijk is dat moeilijk als 1 team geen minuut wil voetballen maar goed was dat echt niet.

En sorry hoor maar Odoi geeft een bal aan Dodo, die hem niet wil aanpakken om tijd te rekken, en krijgt daar zijn tweede geel voor? Gewoon achterlijk van een scheidsrechter. Dat kan een speler een finale kosten.

8 mei 2024 om 21:56

Als je in de 85e minuut een tegengoal krijgt die je uitschakelt dan heeft een finale er natuurlijk wel ingezeten. Onzin om iets anders te beweren.

8 mei 2024 om 22:06

Je mag je arrogante toontje gerust achterwege laten. Duidelijk dat jij de wedstrijd heel anders hebt beleefd en gezien als ik heb, maar je praat wel echt lariekoek. De 3-2 in blessuretijd in de heenwedstrijd maakt uiteindelijk het verschil zoals nu ook een heel makkelijk gegeven strafschop het verschil maakte. Club zijn momenten niet gepakt met die enorme kopkans van Odoi op 2-0 en de twee grote kansen in blessuretijd. Zure nederlaag, maar zoals gezegd over twee wedstrijden wel de terechte winnaar.

8 mei 2024 om 22:07

Hij floot hartstikke slecht als je clubfan bent dat ben jij ook gezien je profielnaam 😂

8 mei 2024 om 22:18

Het was al 60 minuten lang wachten op die goal. Ik heb geen moment geloofd dat Club zou winnen, omdat ze heel de wedstrijd met de kont in de 16 bleven staan.

8 mei 2024 om 23:11

Blijft onzin hoor. Als je op een dikke 10’ van verlengingen staat dan zit een finale er in.

Dat je niet ingaat op de Odoi situatie zegt ook genoeg vind ik.

Verdiende winnaar. Vaak paal en lat. Brugge terecht uitgeschakeld

Tskaj ok de scheids was naar de hand van de italianen. Dan wordt het lastig

8 mei 2024 om 20:56

Het wordt vooral lastig als je als ploeg niet in staat bent de bal 5x naar eentje met dezelfde kleur te spelen...

8 mei 2024 om 21:16

Overdrijven is ook een vak👍

8 mei 2024 om 21:22

Had het jullie gegund, wedstrijd niet gezien maar wel score gevolgd, vind Brugge een mooie club (en idem stad). Volgens mij lang geleden dat een Belgische club zo ver is gekomen..

Slecht nieuws voor Ajax dus nu club Brugge de conference league niet meer kan winnen

Dus wanneer Fiorentina de Conference League daadwerkelijk wint en tevens de Coppa, haalt Ajax directe plaatsing EL bij plek 5 eredivisie?

8 mei 2024 om 20:58

Ja behalve dat Fiorentina al is uitgeschakeld in de Coppa, verder heb je gelijk

8 mei 2024 om 23:12

Oh haha, dat even totaal gemist. Excuses

8 mei 2024 om 20:59

Fiorentina kan de coppa niet winnen, finale is Atalanta-Juventus

Vorig jaar finale Coppa, vorig jaar finale Conference, dit jaar halve finale Coppa en finale conference; Fiorentina is goed bezig en heeft een goede ploeg. Hopelijk winnen ze dit jaar eindelijk een prijs voor hun prestaties

Ze moeten echt zuivere speeltijd gaan toepassen in de blessuretijd, want wat Fiorentina deed sloeg helemaal nergens op. De arbitrage was ook enorm matig.

Ik snap wel dat deze ref in eigen land slaag krijgt.

Dat balletje van ik dacht de Cuyper, begin 2de helft was echt klasse.

Heel jammer dit. Had als Belg zijnde graag nog eens een Belgische ploeg in een europese finale willen zien maar het heeft niet mogen zijn. Fiorentina over 2 wedstrijden ook wel verdiend door, mag wel gezegd worden.

Hoop het in mijn leven toch eens te mogen meemaken lol.

Nou nu hopen dat Fiorentina hem eindelijk een X pak, en hopelijk Atalanta ook als ze de finale halen.
Lekker voor het Italiaans voetbal dit.

Prachtig. Tweede finale op rij. Hopelijk deze keer met de cup naar Firenze. Forza Viola!!!