Fiorentina treedt na Gómez-show in Rome aan tegen Juventus

Daniel Cabot Kerkdijk03 feb 2015, 21:43
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2015, 21:43

AS Roma maakt in de eerste weken van het nieuwe kalenderjaar geen geweldige indruk. De ploeg van Rudi Garcia kwam in de afgelopen vier competitieduels niet verder dan een gelijkspel en dinsdagavond kwam er een einde aan de deelname van de Romeinen aan de Coppa Italia. In de kwartfinale was Fiorentina met 0-2 te sterk voor i Giallorossi. Mario Gómez groeide met twee doelpunten uit tot de absolute plaaggeest voor de thuisploeg. In de halve finale is Juventus de tegenstander van la Viola.

In de eerste helft had AS Roma de beste kansen, maar de spelers van Fiorentina liepen na 45 minuten als morele winnaar richting de kleedkamers. Zonder Kevin Strootman, Juan Iturbe, Daniele De Rossi en Leandro Castan zocht de ploeg van Garcia naar een manier om het scorebord in beweging te krijgen, maar zonder resultaat. Pogingen van Alessandro Florenzi, Adem Ljajic en Radjan Nainggolan sorteerden geen effect. Bij Fiorentina was Gómez de gevaarlijkste man, maar Lukasz Skorupski liet zich niet passeren.

Na de onderbreking liet Gómez zien waar hij voor gehaald is. In de 65e minuut werkte de Duitser de 0-1 tegen de touwen. De voorzet was van Manuel Pasqual en één voetbeweging in een moeilijke positie was voldoende om het leer achter Skorupski te krijgen. AS Roma zocht, met inmiddels aanwinst Victor Ibarbo binnen de lijnen, naar minimaal een gelijkmaker, maar in de slotminuten sloeg Gomez opnieuw toe, na wederom voorbereidend werk van Pasqual: 0-2.