voetbalzone

‘Firmino kan de volgende Premier League-ster worden die Europa gaat verlaten’

Wessel Antes26 jun 2023, 08:17
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2023, 08:17
Advertentie

Roberto Firmino is in verregaande onderhandelingen met Al-Ahli, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano zondagnacht op Twitter. De Saudische club is momenteel in afwachting van een definitieve beslissing van de 31-jarige Braziliaan. Firmino, wiens contract bij Liverpool over vier dagen afloopt, kan de volgende Premier League-ster worden die kiest voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten. Al-Ahli verwacht dat Firmino snel alle seinen op groen zet.

De Saudische topclub heeft de medische keuring reeds ingepland. De clubleiding van Al-Ahli hoopt de 55-voudig international van Brazilië aan het einde van deze week te keuren, waarna snel de presentatie zal plaatsvinden. Eerder werd Firmino nog gelinkt aan Barcelona, maar de Catalanen pakten niet door. Al-Ahli toont zich wel slagvaardig en heeft de spits een lucratieve aanbieding gedaan.

Bij de drievoudig kampioen van Saudi-Arabië kan Firmino een teamgenoot worden van Bosschenaar Hicham Faik, die sinds afgelopen zomer voor de club speelt. Met Ryan Boudebouz heeft Al-Ahli een andere bekende naam onder contract staan. De Franse Algerijn maakte in Europa furore bij Montpellier, Real Betis en Celta de Vigo. Firmino moet voor de spitspositie de concurrentiestrijd aangaan met landgenoot Marcão.

Firmino speelde sinds juli 2015 voor Liverpool. In totaal kwam de rechtspoot in 362 officiële wedstrijden in actie voor de Engelse grootmacht, waarin hij goed was voor 111 doelpunten en 79 assists. Firmino had een belangrijke rol in het seizoen 2018/19, toen Liverpool beslag wist te leggen op de Champions League. Nu kan hij de volgende topspeler worden die de Premier League verlaat voor een exorbitant contract in de Saudi Pro League.

Bezig met laden …