voetbalzone

Fischer speelt hoofdrol bij Deense zege: ‘Dit is fijn, na mijn vormdip’

Erik van Dam11 sep 2013, 07:15
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2013, 07:15
Advertentie

Viktor Fischer is het seizoen 2013/14 in de Eredivisie niet zo sterk begonnen. De linksbuiten van Ajax speelt met minder bravoure dan hij in zijn debuutjaar vaak deed, maakte pas een doelpunt in vijf wedstrijden en krijgt zichzelf niet in vorm. Een sterke invalbeurt Armenië - Denemarken (0-1) helpt hem wellicht weer in het zadel.

/

Fischer kwam na ruim een uur spelen Martin Braithwaite aflossen in Yerevan. Zeven minuten later had hij de bal in bezit en drong hij de zestien meter binnen: daar haalde Varazdat Haroyan hem naar de grond en besloot dienstdoend scheidsrechter Bas Nijhuis een rode kaart toe te kennen aan de Armeense verdediger en Fischer te belonen met een penalty.

Daniel Agger verzilverde die en schonk de Denen daarmee de zege. Tweede worden in de groep, achter Italië, is nu nog altijd mogelijk. “Ik kwam erin en wilde wat pit en energie in de wedstrijd brengen”, legt Fischer desgevraagd uit aan Sporten. “Dat ontbrak in het eerste uur. Ik deed mijn best en mag achteraf tevreden zijn. Deze zege betekent dat we nog iets hebben om voor te vechten.”

“Het land heeft nu weer iets om samen voor te gaan staan”, vervolgt Fischer, die zijn vijfde interland speelde. “Hopelijk lokken we nu ook weer wat publiek naar onze laatste twee wedstrijden in deze groep, die allebei in ‘het Parken’ worden gespeeld. Voor mij persoonlijk was dit ook een prettige avond, ik ga weer wat omhoog na een vormdip en dat is fijn. Voor het elftal is het echter een nog belangrijkere overwinning.”

Bekijk hier de door Viktor Fischer versierde strafschop, die door Daniel Agger benut werd.

Bekijk hier een hopeloze corner van Aras Özbiliz in dezelfde wedstrijd.

Bezig met laden …