voetbalzone

'Fischer was al zo goed, mijn vrouw had hem ook kunnen scouten'

Bart Kruyt02 apr 2013, 18:20
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2013, 18:20
Advertentie

Viktor Fischer bleef acht weken droog staan, maar wist zondagmiddag weer tweemaal te scoren tegen NEC (4-1). Na zijn openingsdoelpunt viel er duidelijk een last van de schouders van de Ajacied af en in de tweede helft had hij daardoor voldoende moed voor een prachtige stift, waar Gábor Babos niet bij kon. De keeper was zo sportief om te applaudisseren voor de schitterende goal.

/

Ook in Denemarken zijn de beelden van de stift van Fischer op de televisie geweest en Claus Steinlein was niet verbaasd toen hij de aanvaller het werelddoelpunt zag maken. "Viktor was op jonge leeftijd al zo goed, mijn vrouw had hem ook kunnen scouten", zegt de directeur van FC Midtjylland, de club die Fischer voor ongeveer 1,3 miljoen euro verkocht aan Ajax. "Ik herinner me nog dat ik hem de eerste keer aan het werk zag en ik dacht meteen dat hij een grote speler zou gaan worden."

"Viktor heeft heel veel talent, maar ook een uitstekende mentaliteit, en dat is net zo belangrijk", vervolgt Steinlein in gesprek met Sporten. "Viktor is een intelligente jongen en heeft slimme ouders, die weten dat hij op deze leeftijd veel moet spelen." Steinlein hoopt dat Midtjylland nog eens een speler als Fischer kan opleiden: "Maar hij is van een buitencategorie. We hebben nu wel andere talenten die ook interessant zijn om te volgen", meent hij.

Bezig met laden …