voetbalzone

Flamboyante ‘manager eater’ slaat weer toe met 41ste ontslagbrief

Thijs Post19 okt 2015, 13:55
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2015, 13:55
Advertentie

Massimo Cellino is sinds februari 2014 eigenaar en voorzitter van Leeds United. De flamboyante Italiaan heeft de bijnaam the manager eater gekregen: maandag heeft Cellino voor de vijfde keer bij Leeds United een trainer de laan uit gestuurd. Via de officiële kanalen maakt gevallen grootmacht Leeds United kenbaar dat manager Uwe Rösler is vertrokken.

voetbalzone

Cellino heeft dan ook een naam hoog te houden wat betreft het ontslaan van trainers. In het verleden was hij eigenaar van Cagliari en daar ontsloeg hij in totaal 36 keer een trainer. Daar deed hij wel enige tijd over, want hij was 22 jaar de eigenaar van die club. Bij Leeds United was Brian McDermott de eerste die het veld moest ruimen van Cellino. Dat proces werd in gang gezet nog voor Cellino eigenaar was van de club. Hij stuurde in januari 2014 al aan op het vertrek van McDermott, terwijl hij het pas in februari voor het zeggen kreeg.

De tweede die van Cellino moest vertrekken was Dave Hockaday. De manager tekende een tweejarig contract, terwijl hij weinig ervaring had als hoofdcoach. Langer dan zes wedstrijden hield hij het niet vol: na twee overwinningen en vier nederlagen was het in augustus 2014 einde verhaal. “Ik ga hem niet ontslaan, als ik dat doe ben ik een lafaard”, zei Cellino even voor het ontslag nog volgens Sky Sports. Een week later was het alsnog gebeurd. “Ik ben van gedachten veranderd”, zei hij droogjes.

voetbalzone

De derde coach, Darko Milanic, hield het ook maar zes wedstrijden vol op Elland Road. Na het ontslag van de ex-succescoach van het Sloveense Maribor maakte Cellino excuses richting de fans. “Ik wil sorry zeggen. De fans verdienen betere resultaten”, zei hij, even voor Neil Redfearn aan te stellen. Redfearn hield het zowaar lang vol: 33 wedstrijden. Cellino haalde direct na het ontslag hard uit naar Redfearn. “Hij is net een baby. Hij is geen slecht persoon, maar hij heeft geen persoonlijkheid.”

Rosler is nu dus het vijfde en vast niet laatste slachtoffer van Cellino. Opmerkelijk, want een maand geleden sprak de Italiaan nog zijn steun uit aan de Duitser. “Hij doet het fantastisch. Als hij het team klaar heeft gestoomd, gaan we vliegen. We weten dat als er gebouwd moet worden, er een fundering nodig is. Dat heeft tijd nodig.” Het ging hem dus toch niet snel genoeg.

Bezig met laden …