voetbalzone

Ryan Flamingo zet zinnen op transfer naar PSV; kampioen ervaart concurrentie uit België, Duitsland en Italië

Noël Korteweg13 jun 2024, 16:35
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:02
Advertentie

Ryan Flamingo heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar PSV, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De 21-jarige multifunctionele speler van FC Utrecht moet tussen de acht en tien miljoen euro kosten, zo klinkt het. PSV krijgt wel flinke concurrentie in de strijd om zijn handtekening.

Marco Timmer van VI schrijft dat de Eindhovenaren als enige club een concreet bod hebben uitgebracht op Flamingo. PSV ‘komt voorlopig alleen nog niet in de buurt van de vraagprijs’. “FC Utrecht en PSV onderhandelen al enige tijd over een afkoopsom en volgens betrokkenen boekt PSV daarin voortgang”, voegt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad toe.

Van een overeenkomst is echter nog geen sprake. FC Utrecht heeft daarnaast helemaal geen haast met een verkoop van Flamingo. Bekend was al dat de Domstedelingen inzetten op een ‘Quinten Timber-achtige transfersom’. De middenvelder vertrok twee jaar geleden voor 8,5 miljoen euro naar Feyenoord.

Concurrentie


Het goede seizoen van Flamingo in Utrecht is ook buiten de landsgrenzen niet onopgemerkt gebleven. Zo zouden Club Brugge, RB Leipzig en een aantal niet nader genoemde clubs uit Italië ook interesse tonen en al hebben geïnformeerd naar zijn status.

“In de Domstad leeft de verwachting dat de elders getoonde interesse in de loop van de komende weken wordt geconcretiseerd. Dat zou betekenen dat PSV stevige concurrentie krijgt”, schrijft Timmer.

Flamingo werd dit seizoen door FC Utrecht gehuurd van Sassuolo en de club gaat de optie tot koop van ruim drie miljoen euro ook lichten. De Domstedelingen kunnen de rechtspoot deze zomer dus voor een veelvoud daarvan alweer van de hand doen.

De viervoudig international van Jong Oranje komt uit de jeugdopleiding van Almere City, die hij in de zomer van 2021 inruilde voor Sassuolo. Flamingo werd vorig seizoen verhuurd aan Vitesse, voor wie hij 34 keer in actie kwam. Hij maakte dit seizoen 36 keer zijn opwachting voor FC Utrecht.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …