Flamini grote man in Noord-Londense derby, Newcastle blijft kwakkelen

Thijs Post23 sep 2015, 22:52
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2015, 22:52

De Capital One Cup is niet de meest aansprekende competitie van Engeland, maar woensdag stonden er toch enkele fraaie wedstrijden op het programma. De klapper werd gespeeld op White Hart Lane tussen Tottenham Hotspur en Arsenal. De bezoekers trokken aan het langste eind. De malaise bij Newcastle United blijft maar aanhouden.

Tottenham Hotspur - Arsenal 1-2
Hoewel de Capital One Cup als tweede bekertoernooi van Engeland door lang niet alle clubs even serieus wordt genomen, is de derby van Noord-Londen een wedstrijd die je als Tottenham Hotspur of Arsenal niet wil verliezen. Beide managers hadden dan ook sterke ploegen het veld ingestuurd. Arsenal kreeg via Joel Campbell de eerste kans van de wedstrijd en na 26 minuten was het wel raak. Alex Oxlade-Chamberlain testte de vuisten van Michel Vorm, alvorens Mathieu Flamini scoorde in de rebound.

Tottenham Hotspur ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg die via spits Harry Kane, ware het niet dat de aanvaller werd afgefloten wegens buitenspel. Kane prikte binnen na een schot van Christian Eriksen, maar het telde dus niet meer. Even later was het wel raak voor the Spurs en dat had het team van manager Mauricio Pochettino te danken aan Calum Chambers. De Arsenal-verdediger hielp de Noord-Londense rivaal een handje door een eigen doelpunt te maken bij een voorzet van Nacer Chadli. De thuisploeg wilde doordrukken, maar het was Arsenal dat de winst voor zich opeiste. Flamini maakte voor het eerst in zijn loopbaan twee doelpunten in een wedstrijd en dat deed hij met een heerlijke volley.

Crystal Palace - Charlton Athletic 4-1
Aan kansen geen gebrek in de eerste helft, maar de eerste 45 minuten in Selhurst Park leverden geen enkel doelpunt op. De beste kansen waren voor the Eagles, die echter slordig met de mogelijkheden omsprongen. Na rust ging het echter los. Fraizer Campbell opende in de 51e minuut de score, waarna Dwight Gayle met een hattrick in 27 minuten tijd alle aandacht opeiste. Tussendoor kopte Naby Sarr de 2-1 tegen de touwen, maar tot meer waren the Addicks niet in staat. De bezoekers moesten het duel met tien man afmaken, door een rode kaart voor Alou Diarra in de 73e minuut.

Newcastle Utd - Sheffield Wednesday 0-1
Na het rustsignaal kregen de spelers van McClaren een fiks fluitconcert van de eigen fans over zich heen. Newcastle startte met een mogelijkheid voor Moussa Sissoko, maar daarna namen de bezoekers het heft in handen en werd het druk voor het doel van Tim Krul. Marco Matias, Jeremy Helan en Joao waren echter niet trefzeker en aan de andere kant van het veld kreeg Siem de Jong het leer niet achter Liam Palmer. In de tweede helft kon het duel alle kanten op, maar gaf een doelpunt van Lewis McGugan in de 76e minuut de doorslag. De druk op de schouders van McClaren zal alleen maar toenemen.