Hansi FlickImago

'Flick scheldt vedette van Barcelona de huid vol in bijzijn van voltallige selectie'

Mart Oude Nijeweeme04 sep 2024, 09:14
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2024, 09:14
Advertentie

Sinds de komst van Hansi Flick is er een nieuwe wind gaan waaien bij Barcelona, schetst Mundo Deportivo. De Duitser zet meer in op discipline en eist meer dan het maximale van zijn spelers. De 59-jarige coach laat het daarbij niet na om ook de absolute sterspelers op hun plek te zetten.

Mundo Deportivo schetst een beeld waarbij Flick het niet schuwt om de harde hand te laten zien bij Barcelona. De Duitser heeft een hoge mate van discipline opgelegd om de groep te vormen zoals hij dat wil, zo klinkt het.

Gaat het niet naar tevredenheid van de voormalig bondscoach van Duitsland, dan zijn berispingen niet uitgesloten. Ook Lamine Yamal heeft dat ondervonden. De buitenspeler werd in het bijzijn van de voltallige selectie de huid vol gescholden door Flick.

Aanleiding zou zijn dat Yamal te laat op het veld verscheen voor het trainingspraatje van Flick. Het was niet voor het eerst dat een speler uit de A-selectie te laat bij een afspraak verscheen.

Barcelona is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen met vier overwinningen uit de eerste vier wedstrijden. Valencia, Athletic Club, Rayo Vallecano en Real Valladolid werden aan de zegekar gebonden.

Flick heeft momenteel de beschikking over een uitgedunde selectie. Pedri, Dani Olmo, Yamal, Ferran Torres, Pau Cubarsí, Fermín López, Marc-André ter Stegen, Robert Lewandowski en Jules Koundé zijn allen uitgevlogen vanwege interlandverplichtingen.

De eerstvolgende competitiewedstrijd staat gepland voor 15 september, als een bezoek wordt gebracht aan Girona. Van die ploeg werd vorig seizoen zowel uit als thuis verloren met 4-2.

Bezig met laden …