voetbalzone

Flick wil bij Ajax geflopte routinier (40) als assistent meenemen naar Barcelona

Jordi Tomasowa31 mei 2024, 21:01
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:43
Advertentie

FC Barcelona maakte afgelopen woensdag wereldkundig dat Hansi Flick de nieuwe trainer van de Catalanen is. De 59-jarige Duitser tekende een contract voor twee seizoenen en gaat een landgenoot meenemen als zijn rechterhand, zo melden Duitse en Spaanse en media.

Heiko Westermann moet de assistent-trainer van Flick bij Barça worden. Momenteel worden er gesprekken door los Azulgrana gevoerd met de veertigjarige oud-Ajacied.

Westermann spreekt zeer goed Spaans, heeft in Spanje gespeeld en bij de Duitse voetbalbond met Flick gewerkt, waardoor hij als geschikte toevoeging voor de staf van de hoofdtrainer van Barcelona wordt gezien.

In 2018 besloot Westermann zijn profloopbaan als speler te beëindigen. Vervolgens was hij assistent-trainer van Fortuna Düsseldorf Onder 17 en Duitsland Onder 16, Onder 17, Onder 18 en de Onder 19.

Tijdens zijn spelerscarrière kwam Westermann uit voor onder meer HSV, Schalke 04, Real Betis en Ajax. Op voorspraak van Rafael van der Vaart maakte hij in de zomer van 2016 de overstap naar de Amsterdammers.

Westermann werd gehaald vanwege zijn ervaring, maar kreeg weinig speeltijd van toenmalig trainer Peter Bosz. De oud-prof moest het uiteindelijk doen met acht officiële optredens namens Ajax.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …