Flinke kater Tottenham Hotspur dankzij ex-werknemers Jol en Berbatov

Thijs Post17 mrt 2013, 16:51
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2013, 16:51

Tottenham Hotspur wil zich plaatsen voor de Champions League, maar dan zal de club van manager André Villas-Boas wel punten moeten blijven pakken. Vorige week ging de competitiewedstrijd tegen Liverpool al verloren, zondag was Fulham te sterk op White Hart Lane: 0-1. Fulham-manager Martin Jol boekte zodoende een zege op zijn ex-werkgever, de club waar hij bij de fans nog altijd erg populair is. Het doelpunt werd bovendien gemaakt door Dimitar Berbatov, eveneens een ex-publiekslieveling van de Noord-Londense supporters.

/

Fulham-manager Jol zal zijn elftal gewezen hebben op de gevaarlijkste man van the Spurs, Gareth Bale, maar die woorden konden niet voorkomen dat de Welshman de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Na zes minuten werkte Fulham-verdediger Sascha Riether een kopbal van de vleugelaanvaller van de lijn en dat was in de openingsfase een logische kans: Tottenham zette druk en Fulham kon niet anders doen dan tegenhouden. Villas-Boas en co noteerden bijna zeventig procent van het balbezit en nieuwe kansen konden dan ook niet uitblijven; zo schoot Gylfi Sigurdsson naast op aangeven van Bale.

De bezoekers kwamen wat beter in de wedstrijd en dat resulteerde drie minuten voor rust in de eerste kans, toen ex-Tukker Bryan Ruiz bijna een voet tegen de bal kreeg nadat Spurs-keeper Hugo Lloris de bal niet klemvast had. Zes minuten na rust was het wel raak voor the Cottagers en het was Berbatov die zijn ex-werkgever pijn deed. De Bulgaar werkte binnen na een lage voorzet van Riether. Fulham had de geest helemaal gevonden en de trotste nummer drie van de Premier League wankelde. Zo krabbelde keeper Lloris net op tijd op toen een schot van Steve Sidwell van richting veranderde en Brede Hangeland had de 0-2 kunnen en misschien wel moeten maken.

Op aangeven van Ruiz vergat de sterke verdediger echter de bal binnen te werken. Na kleine kansen van Giorgos Karagounis en Sidwell begonnen de fans op White Hart Lane voorzichtig te fluiten, voor the Spurs het sein een slotoffensief te ontketenen. De bezoekers werden weliswaar omsingeld, maar een grote kans kreeg de thuisploeg pas in de slotfase: keeper Mark Schwarzer redde fantastisch op een inzet van Jermain Defoe van dichtbij.