voetbalzone

Flinke klap voor Stekelenburg: 'Maar ik kan niemand iets verwijten'

Daniel Cabot Kerkdijk31 jan 2013, 23:40
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2013, 23:40
Advertentie
/

Maarten Stekelenburg zat donderdag in het vliegtuig richting Engeland toen AS Roma alsnog zijn transfer naar Fulham afblies. Bij aankomst had zaakwaarnemer Rob Jansen de ondankbare taak om de doelman van de teleurstellende ganag van zaken op de hoogte te brengen. Stekelenburg betreurt de afgeketste deal, maar benadrukt tegelijkertijd dat hij zich in de komende maanden richt op een terugkeer in de basis van AS Roma.

AS Roma had als voorwaarde gesteld dat de geplande transfer van Stekelenburg naar Londen alleen doorgang zou vinden als er ook een passende vervanger voor de Nederlandse keeper gevonden zou worden. Daarin slaagde Roma niet voor het sluiten van de deadline. Op dat moment zat Stekelenburg echter in het vliegtuig naar Engeland en kreeg hij bij aankomst het slechte nieuws te horen. "Dit voelt in meerdere opzichten als een zware tegenvaller. Ik baal er echt van dat het niet doorgaat. Het is een klap, waar ik even tijd voor nodig zal hebben om die te verwerken.''

Stekelenburg kan naar eigen zeggen niemand iets verwijten, zo benadrukt hij op de website van Sport-Promotion. "AS Roma heeft van begin af aan duidelijk gemaakt dat het mij alleen zou verkopen als er een adequate vervanger aangetrokken kon worden. De clubs waren het daarover eens met elkaar, mijn zaakwaarnemer Rob Jansen en ik waren op de hoogte." Stekelenburg houdt zich vast aan de toezegging van beide clubs dat er komende zomer een nieuwe poging ondernomen zal worden om hem naar Fulham te krijgen. "Uitstel is dus ook in dit geval zeker geen afstel'', stelt Stekelenburg, die het veroveren van zijn basisplaats als 'zijn eerste uitdaging' ziet.

Bezig met laden …