voetbalzone

Flinke knieblessure zet begeerde Blackpool-keeper lang buitenspel

Erik van Dam18 nov 2010, 15:02
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2010, 15:02
Advertentie

Blackpool moet het tenminste twee maanden stellen zonder eerste doelman Matt Gilks. De 28-jarige Schot is bezig aan zijn derde seizoen bij The Seasiders, maar heeft volgens diverse Engelse media zijn knieschijf gebroken. Daarmee staat hij tot ver na de winterstop aan de kant en ziet hij wellicht ook een transfer naar een Engelse topclub in het water vallen.

/

In het geruchtencircuit wordt Gilks namelijk gelinkt aan een overstap naar teams als Arsenal en Manchester City. Net als zijn teamgenoten maakt de Schot een prima indruk in het debuutjaar van Blackpool in de Premier League. Tegen Wigan Athletic, Newcastle United en West Ham United hield hij zijn doel al schoon. Afgelopen weekend moest hij echter in de rust achterblijven in de kleedkamer van de club, doordat hij last kreeg van zijn knie.

Naar nu blijkt is de knieschijf gebroken en wacht hem een lange periode van herstel, zeker acht weken. De resterende wedstrijden tot de winterpauze, waaronder topduels tegen Manchester United, Tottenham Hotspur en Liverpool, gaan nu zeker aan zijn neus voorbij. Richard Kingson, de nationale doelman van Ghana, kwam na rust voor Gilks in de plaats tegen West Ham. Hij lijkt de komende weken dan ook de vervanger te worden van de eerste keus van Ian Holloway.

Bezig met laden …