voetbalzone

‘Flinke salarisverbetering bij AC Milan moet Tadic over de streep trekken’

Rian Rosendaal05 jul 2021, 10:29
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2021, 10:29
Advertentie

AC Milan geeft niet op in de strijd om de handtekening van Dusan Tadic, zo weet Corriere dello Sport maandagochtend te melden. De Italiaanse grootmacht ziet de aanvoerder van Ajax nog steeds als een ideale versterking voor de voorhoede van trainer Stefano Pioli. Directeur voetbalzaken Marc Overmars benadrukte zondagmiddag nog dat Tadic onder geen beding tussentijds mag vertrekken bij Ajax.

AC Milan hoopt volgens bovengenoemde krant dat het salaris de doorslag kan geven. Tadic kan in het San Siro vier miljoen euro per jaar opstrijken, terwijl hij als speler van Ajax elk jaar 2,3 miljoen euro kan bijschrijven. Er ligt voor hem naar verluidt een driejarig contract klaar. Men verwacht dat het management van de 32-jarige aanvaller in gesprek zal gaan met de Ajax-leiding om over de concrete interesse vanuit Milaan te praten. De nummer twee in de Serie A van afgelopen seizoen wil zo snel mogelijk een akkoord zien te bereiken voor Tadic, zo klinkt het vanuit Italië.

De Italiaanse journalist Nicolò Schira wist zaterdagavond te melden dat Tadic inzet op een driejarige verbintenis bij AC Milan, met een jaarsalaris van vier miljoen euro. Men keert komend seizoen terug in de groepsfase van de Champions League, waardoor i Rossoneri ook iets meer te besteden hebben op de transfermarkt. ESPN meldde eerder deze week al dat AC Milan op het punt stond om tien miljoen euro naar Everton over te maken voor James Rodríguez, die de opvolger moet worden van de transfervrij naar Internazionale vertrokken Hakan Çalhanoglu.

Overmars wil echter niets weten van een tussentijdse verkoop van Tadic, zo werd zondag duidelijk in een reactie aan De Telegraaf. "Het is kansloos dat ze nu onze captain weghalen. Onze aanvoerder zal dit jaar niet vertrekken. Hij is zo belangrijk voor de club, in meerdere facetten. Hij is het cement tussen de stenen. Het is dus een duidelijke 'nee' van onze kant, hij is niet te koop", zo gaf de Ajax-directeur te kennen. Tadic ligt in Amsterdam vast tot 2026, met de bedoeling dat hij zich vanaf 2023 richt op een loopbaan als coach. Ajax haalde hem in 2018 voor 13,7 miljoen euro op bij Southampton.

Bezig met laden …