Flits van Nani helpt Fenerbahçe in slotfase aan overwinning op tiental

Gijs Freriks13 dec 2015, 18:55
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2015, 18:55

Fenerbahçe heeft drie dagen na de Europa League-wedstrijd tegen Celtic (1-1) en een week na het uitduel met Gaziantepspor (2-2) weer een overwinning geboekt. Het team van Vítor Pereira leek zondag tegen tien man van Basaksehir gelijk te spelen, maar Nani vond na 84 minuten de verre hoek en besliste daarmee het duel in het Ülker Stadion: 1-0. Robin van Persie begon op de reservebank.

Het lukte Fenerbahçe niet om het overwicht in de eerste helft in doelpunten te vertalen, maar men kreeg wel enkele goede kansen. Zo werd een boogbal van Nani voor de lijn weggehaald en een doelpunt van Josef de Souza werd vanwege buitenspel afgekeurd. Basaksehir had overigens geluk dat men met elf man mocht blijven staan, want Stéphane Badji ging stevig door op Nani en gaf Caner Erkin een klap in het gezicht en ook Ugur Ucar ging er een aantal keer stevig in. Beiden kregen overigens wel een gele kaart.

De 28.582 toeschouwers zagen in het tweede bedrijf ook lange tijd geen treffers, maar wel een rode kaart. Badji ontving na zeventig minuten zijn tweede gele kaart en op dat moment stond Van Persie al tien minuten op het veld. De Oranje-international kon het verschil niet maken voor De Gele Kanaries, maar Nani wél. De Portugees kapte in de slotfase naar binnen en vond met een knap schot de verre hoek. Lazar Markovic was eerder al gevaarlijk geweest, maar kon een prachtsolo niet bekronen met een assist.