voetbalzone

Flo pakt het weer op bij League One-formatie

21 nov 2008, 14:23
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2008, 14:23
Advertentie
Tore André Flo keert weer terug op de voetbalvelden. De 35-jarige Noor liet in maart weten zijn kicksen aan de wilgen te hangen, maar is door Milton Keynes Dons FC bereid gevonden om het voetbal weer op te pakken. Hij heeft tot medio 2009 getekend.

Flo, die furore maakte bij Chelsea en het nationale elftal van Noorwegen, trainde de afgelopen weken mee bij de League One-formatie. Roberto di Matteo, hoofdtrainer bij de club, benaderde vervolgens de lange aanvaller om zijn rentree in het profvoetbal te maken. De Noor moet een extra dimensie in de aanval van The Dons brengen.

Di Matteo liet zich op de officiële site van het voormalige Wimbledon, dat in 2004 naar Milton Keynes verhuisde, weten verheugd te zijn met de komst van Flo. "We waren al een tijdje op zoek naar een spits die iets extra's lon brengen in ons team. Met Tore in het team hebben we een schat aan ervaring waar we veel goeds van kunnen verwachten."

Flo heeft al een lange carrière achter de rug. Vanuit Noorwegen pikte Ruud Gullit, trainer van Chelsea in 1997, de spits op van het Noorse Brann. In Londen maakte hij indruk, waarna Glasgow Rangers met geld smeet om van de diensten van de spits gebruik te maken. Met een transferbedrag van achttien miljoen euro is de aanvaller, die verder nog uitkwam voor onder meer Sunderland, Siena en Leeds, de duurste Noorse speler ooit.
Bezig met laden …