voetbalzone

Flop van NAC tekent in Australië: ‘Daar wil ik deel van uitmaken’

Tim Siekman11 sep 2018, 09:32
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2018, 09:32
Advertentie

Mark Birighitti vervolgt zijn loopbaan in Australië. De geruchten deden al langer de ronde dat de 27-jarige doelman zou tekenen bij Melbourne City en nu heeft de club uit de A-League de komst van de sluitpost bevestigd. Birighitti speelde dit seizoen slechts een wedstrijd en nam daarna afscheid van NAC Breda.

Birighitti, die voor drie jaar heeft getekend in zijn thuisland, belandde een jaar geleden bij NAC, maar de Australiër groeide nimmer uit tot de onbetwiste eerste doelman. Vorig seizoen beleefde Birighitti een concurrentiestrijd met Nigel Bertrams en nadien werd al snel duidelijk dat hij op zoek mocht naar een andere werkgever.

Birighitti mocht dit seizoen nog een duel spelen namens de Eredivisionist, maar wist wederom niet te overtuigen. Bij de derde treffer in de wedstrijd tegen AZ (5-0) ging de doelman in de fout. “Ik heb wat tijd in het buitenland doorgebracht, bij Swansea City en in Nederland”, vertelt Birighitti via de kanalen van zijn nieuwe club.

“Ik dacht dat dit het beste moment was om terug te keren naar Melbourne. Het is een fantastische club. Daar wil ik deel van uitmaken." De doelman maakt onderdeel uit van het netwerk van Manchester City. Ook zijn nieuwe werkgever maakt deel uit van de City Football Group, waar NAC eveneens nauw mee samenwerkt. Birighitti speelde uiteindelijk zestien duels in de Eredivisie.

Bezig met laden …