voetbalzone

‘Florentino Pérez baalt van ‘zaak Bettoni’ en wil rechterhand ontslaan’

Daniel Cabot Kerkdijk17 jan 2016, 10:10
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2016, 10:10
Advertentie

De dagen van José Ángel Sánchez, algemeen directeur, bij Real Madrid zijn waarschijnlijk geteld, zo verzekeren diverse Spaanse media zondag. Voorzitter Florentino Pérez is niet te spreken over de laatste ontwikkelingen rondom de Spaanse topclub en deinst er niet voor terug om zijn rechterhand na vele jaren de deur te wijzen.

voetbalzone

Het was naar verluidt Sánchez die Pérez aanraadde om Rafael Benítez te contracteren en de algemeen directeur haalde ook geen wit voetje toen hij er op de laatste dag van de zomerse transfermarkt er niet in slaagde om David de Gea van Manchester United te contracteren. Daarnaast kwam Real Madrid negatief in het nieuws vanwege de niet-speelgerechtigde Denis Cheryshev en het recente transferverbod van de wereldvoetbalbond FIFA.

Pérez ziet zich naar verluidt genoodzaakt om een schuldige aan te wijzen, zeker als ‘de zaak Bettoni’ verkeerd uitpakt. Real Madrid maakte onlangs op de clubsite duidelijk dat David Bettoni niet de rechterhand van Zinedine Zidane is. Hij is ingeschreven als materiaalman, maar desondanks was hij de laatste maanden opvallend actief aan de zijlijn. De trainersvakbond wikt en weegt een aanklacht, daar alleen de hoofdtrainer en diens assistent instructies aan spelers mogen doorgeven. Eerder werd al gesuggereerd dat Zidane niet over trainerspapieren beschikte, maar in het hoger beroep kwam aan het licht dat er onvoldoende bewijs was.

Mocht er inderdaad een aanklacht volgen, en Real Madrid schuldig worden bevonden, dan kan Sánchez zeer waarschijnlijk zijn congé tegemoet zien, zo klinkt het. Pérez wil zijn rechterhand als zondebok aanwijzen. In sportief opzicht gaat het Real Madrid hoe dan ook de voor de wind. De ploeg van Zidane doet volop mee om de landstitel en overwinterde ook zonder problemen in de Champions League.

Bezig met laden …