voetbalzone

‘Florentino Pérez doet Massimiliano Allegri eerste serieuze aanbieding’

Dominic Mostert18 mei 2021, 15:27
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2021, 15:27
Advertentie

Massimiliano Allegri lijkt de belangrijkste kandidaat om Zinédine Zidane op te volgen als trainer van Real Madrid. Voorzitter Florentino Pérez heeft de clubloze oefenmeester een tweejarig contract aangeboden met de optie voor een extra jaar, zo meldt La Gazzetta dello Sport dinsdag. Allegri kan jaarlijks tien miljoen euro gaan verdienen in het Santiago Bernabéu.

In de nacht van zaterdag op zondag werd duidelijk dat Zidane waarschijnlijk na dit seizoen vertrekt. Allegri was in 2018 al eens in beeld in Madrid, toen Zidane zijn eerste periode als trainer bij Real Madrid beëindigde, maar bedankte toen voor de eer. Drie jaar later ziet hij een toekomst bij de club echter wel zitten. De 53-jarige Italiaan heeft meerdere aanbiedingen gehad, maar voelt het meest voor de Koninklijke. Real Madrid ontkent volgens Goal het nieuws over een contractaanbieding voor Allegri, maar bestrijdt niet dat de trainer op de lijst staat.

De kranten in Spanje speculeren al geruime tijd over de eventuele opvolger van Zidane. Zo zou ook clublegende Raúl González, die uitstekend werk verricht bij Real Madrid Castilla, nadrukkelijk in beeld zijn om het takenpakket van de Fransman over te nemen. De interesse van Eintracht Frankfurt in de oud-aanvaller speelt mogelijk ook een rol in de beslissing van Real Madrid, dat verder ook met Joachim Löw in verband wordt gebracht. Löw vertrekt na het EK als bondscoach van Duitsland.

Het was maandag exact twee jaar geleden dat Juventus het vertrek van Allegri aankondigde. De trainer maakte het seizoen 2018/19 nog af, maar is sindsdien werkloos. Hij stond vijf seizoenen aan het roer in Turijn en werd ieder jaar landskampioen. Bovendien won hij viermaal de Coppa Italia en tweemaal de Supercoppa; ook stond Juventus tweemaal in de finale van de Champions League, al werd die trofee nooit gewonnen.

Bezig met laden …