voetbalzone

'Florian is creatief en behoort tot de beste jonge spelers van Europa'

Matthijs van Laar19 aug 2015, 22:00
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2015, 22:00
Advertentie

Newcastle United maakte woensdagavond met Florian Thauvin de vijfde versterking van deze zomer wereldkundig. De 22-jarige aanvaller komt over van Olympique Marseille en tekende een contract voor vijf seizoenen aan de Tyneside. “We hielden hem al een hele tijd in de gaten”, zegt manager Steve McClaren in een reactie op het heugelijke nieuws.

voetbalzone

Thauvin maakte vorig jaar indruk in het shirt van Marseille en werd voor een transferbedrag van zo’n 19,5 miljoen euro overgenomen. “Een perfecte aankoop”, zegt McClaren. “Hij is jong, heeft veel potentie en behoort tot de beste jonge spelers van Europa. Florian is een opwindend en creatief talent dat doelpunten kan maken en assists geven. Ik denk dat hij een grote toekomst tegemoet gaat bij Newcastle United.”

De speler zelf laat weten blij te zijn met zijn komst naar de ‘enorm grote club’. “Het is een grote eer voor mij om hier te spelen. Ik weet hoelang ze mij volgden en hoe graag de club dit wilde. Ze hebben vertrouwen getoond”, aldus Thauvin. “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met de manager en de andere spelers.”

Bezig met laden …