voetbalzone

Fluitconcerten voor falende Alexis: 'We moeten hem beschermen'

Daniel Cabot Kerkdijk17 jan 2013, 09:35
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2013, 09:35
Advertentie

Alexis Sánchez staat ongewild in de schijnwerpers. De aanvaller van Barcelona miste eerder deze maand diverse kansen in het Copa del Rey-duel met Córdoba (5-0), maar door zijn twee doelpunten werd de kritiek met een glimlach terzijde geschoven. In het bekerduel met Málaga (2-2) van woensdagavond miste de Chileen twee opgelegde kansen en liet het publiek echter van zich horen.

/

Thiago Alcántara had een ongelukkig aandeel in de 0-1 van Málaga. Hij keek op de rand van het strafschopgebied niet goed om zich heen en daar profiteerde Mariano Iturra van. "We moeten beiden beschermen", stelde Tito Vilanova. "Alexis is nog jong en toont heel veel inzet. Als het hem niet lukt, is het niet omdat hij het niet probeert. In de rust vertelde ik hem dat het niet erg is als hij kansen mist. Het is juist erg als hij niet meer probeert om doelpunten te maken. Hij moet het blijven proberen."

"Alexis tekende met zeer veel illusies een contract met Barcelona, ook al kon hij elders veel meer verdienen. Hij is een speler van Barcelona en die beschermen wij, ook in moeilijke tijden. Anders wordt hij kleiner. Het veld in het Camp Nou eet de spelers op." Over Thiago maakt Vilanova zich geen zorgen. "Dit kan elke voetballer overkomen en Thiago heeft daarbij een sterke persoonlijkheid. Dit zal hem niet beïnvloeden." Technisch directeur Andoni Zubizarreta maakt zich ook geen zorgen. "Ik hoorde eigenlijk meer applaus dan fluitconcerten. Pedro heeft ook zo'n soort periode meegemaakt. Alexis schiet ze er vanzelf weer in."

Bezig met laden …