Fluminense voor het eerst in finale Libertadores

05 jun 2008, 08:05
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2008, 08:05
Door drie treffers in het laatste half uur heeft Fluminense en niet Boca Juniors zich geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores. De Braziliaanse formatie maakte een minimale achterstand ongedaan en pakte voor het eerst in de geschiedenis het toegangsbewijs voor de eindstrijd: 3-1. Het eerste treffen was in 2-2 geëindigd.

In het Estádio do Maracanã hadden de bezoekers uit Buenos Aires het betere van het spel en in Martin Palermo de gevaarlijkste speler. De bonkige aanvaller miste drie uitstekende kansen, maar trof na een uur spelen toch doel. Uit een voorzet van Jesús Datolo kopte hij de bal achter doelman Fernando Henrique.

Het antwoord van Fluminense liet niet lang op zich wachten. Vijf minuten later schoot Washington raak uit een vrije trap en Hugo Ibarra groeide uit tot schlemiel, door een inzet van Dario Conco achter zijn eigen doelman te werken.

Een offensief van Boca leverde vervolgens niet het gewenste resultaat op. Henrique keerde doelpogingen van Sébastian Battaglia en Palermo en zag hoe ploeggenoot Thiago Silva een inzet van Pablo Ledesma op de lijn keerde. Een kopbal van wederom Palermo en een omhaal van Datolo werden ook door Henrique gepareerd.

In de derde minuut van de blessuretijd maakte Dodo een einde aan alle onzekerheid, nadat Rodrigo Palacio knullig balverlies leed. In de finale ontmoet de Braziliaanse formatie LDU Quito uit Ecuador, dat tevens voor het eerst in de finale van de evenknie van de Europese Champions League staat.