voetbalzone

Flynn: ‘Leeftijd speelt geen rol, voor Giggs staat de deur altijd open’

Robert Smid14 sep 2010, 13:20
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2010, 13:20
Advertentie

In Wales is men een nieuwe poging aan het ondernemen om Ryan Giggs naar het nationale elftal toe te lokken. De routinier van Manchester United heeft een punt achter zijn interlandcarrière gezet, maar het Britse land wil de vleugelspeler maar al te graag weer terug in het nationale elftal zien. Zo vindt ook bondscoach David Flynn.

De keuzeheer, die maandag werd aangesteld als interim-trainer, denkt de ervaren speler maar al te goed te kunnen gebruiken in de twee wedstrijden waarin hij bondscoach zal zijn. “Mijn telefoon staat altijd voor hem aan en mijn deur staat altijd voor hem open”, zo zegt Flynn tegenover diverse Engelse media. “Leeftijd is allesbehalve een barrière voor mij. Het maakt me niet uit of iemand nou jong of oud is.”

In Wales is er een discussie ontstaan over in hoeverre leeftijd een factor is voor het spel van een speler. Door critici worden er vraagtekens gezet achter het mogelijk inzetten van de 36-jarige Giggs. “Toen ik trainer was van Wrexham, stonden we tweede met tien wedstrijden te gaan. We hadden wat speciaals nodig, dus ik haalde de 38-jarige Jimmy Chase. Hij had alles al gezien bij Liverpool. Hij heeft ons toen uiteindelijk aan het kampioenschap geholpen. Leeftijd zegt helemaal niets.”

Bezig met laden …