voetbalzone

Football League keurt overname Notts County goed

20 okt 2009, 16:37
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2009, 16:37
Advertentie
De overname van Notts County is eindelijk goedgekeurd. De vierdeklasser werd deze zomer al gekocht door een investeerdermaatschappij, maar de Football League zette vraagtekens bij de nieuwe eigenaren van de club. Zij startte een onderzoek, maar heeft volgens de BBC geconcludeerd dat alles juist is.

Notts County werd deze zomer gekocht door het Arabische Munto Finance en zorgde direct voor een paar verrassingen. Zo werd Sven-Göran Eriksson aangenomen als technisch directeur, werd de talentvolle Kasper Schmeichel overgenomen van Manchester City en tekende Sol Campbell een contract. Het doel is om Notts County naar de Premier League te krijgen.

De Football League wilde echter eerst onderzoeken of alles wel volgens de regels was gegaan. Het was namelijk onbekend wie er nou eigenlijk aan het hoofd staat van Munto Finance, dat weer onder de vlag van het Zwitserse Qadbak Investments werkt. De Football League weigerde officiële documenten te tekenen, maar heeft nu meer duidelijkheid gekregen. De overname van The Magpies is daardoor feitelijk.
Bezig met laden …