Forlán en Suárez eisen hoofdrollen op in doelpuntrijk duel met Japan

Erik van Dam14 aug 2013, 14:19
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2013, 14:19

Luis Suárez is het middelpunt van alle aandacht in Engeland. De vriendschappelijke ontmoeting tussen Uruguay en Japan, woensdag in het Miyagi Stadium in Rifu, was dan ook een welkome onderbreking van zijn dagelijkse sores met Liverpool. De aanvaller speelde een verdienstelijke wedstrijd voor Uruguay, dat de doelpuntrijke ontmoeting met Japan als winnaar afsloot (2-4).

/

Uruguay komt over drie weken weer in actie in de WK-kwalificatiecyclus. Het speelt dan uit tegen Peru en kan een overwinning heel goed gebruiken: het staat nu vijfde in de Zuid-Amerikaanse groep. Japan, dat zelf al zeker is van deelname aan het WK 2014, bleek een gewillige tegenstander. Nadat er bijna een half uur gespeeld was in Rifu, sloeg Diego Forlán twee keer toe in drie minuten tijd.

Na een individuele actie van Suárez aan de linkerkant kreeg de blonde spits de bal toegespeeld en kon hij in een leeg doel binnen tikken. Precies twee minuten later maakte hij ook zijn tweede van de wedstrijd: hij plaatste een vrije trap van zo’n twintig meter afstand met precisie over de muur en in de rechterhoek. Een paar minuten na rust deelde ook Suárez mee in de vreugde.

/

Japan kreeg de bal niet goed weg na een voorzet vanaf rechts en de afvallende bal kwam precies in de voeten van Suárez terecht. Die nam eerst aan en joeg toen keihard binnen voor de 0-3 van Uruguay. Dat was het moment voor Japan om zelf ook wat te laten zien en na goed samenspel tekende Shinji Kagawa voor de aansluitingstreffer. Lang mochten de Aziaten niet genieten van hun doelpunt.

Álvaro González maakte een kleine vier minuten daarna namelijk al nummer vier voor la Albiceleste. Hij stond ongedekt te wachten tot de bal bij hem kwam, na combinaties tussen drie teamgenoten. Vervolgens kopte hij binnen. Keisuke Honda bepaalde de eindstand met een heerlijke vrije trap op 2-4. Suárez en Forlán zijn nu gedeeld topscorer aller tijden van de Uruguayaanse nationale ploeg. De twee hebben allebei 36 doelpunten gemaakt in hun interlandloopbaan.