voetbalzone

Forlán: 'Inter is kampioen in alles, Atlético wil naar dat niveau toe'

Erik van Dam19 aug 2010, 13:21
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2010, 13:21
Advertentie

Over acht dagen staat in Monaco de strijd om de 35ste Europese Super Cup op het programma. Daarin proberen Champions League-winnaar Internazionale en Europa League-triomfator Atlético Madrid de trofee te veroveren. Omdat beide teams de prijs nog nooit wonnen, is het verlangen groot om het onderonsje te winnen. Diego Forlán weet echter dat Inter zeer sterk voor de dag zal komen.

/

In gesprek met AS stelt de Uruguayaanse spits dat hij een lastige wedstrijd verwacht in Monaco. “Het doel is duidelijk: we willen winnen. Dat zou een historische prestatie zijn”, verzekert Forlán.” Hij geeft aan niet bezig te zijn met een individuele strijd tegen Wesley Sneijder, die hij tijdens het WK 2010 versloeg als Beste Speler van het WK. “Daar denk ik niet aan. Alle individuele prijzen die ik heb gewonnen, kwamen vooralsnog zonder dat het in mijn hoofd zat.”

“Eerst komt het teambelang en dan ikzelf. We willen dolgraag winnen, want het zou fantastisch zijn om Inter te kloppen. Zij zijn de kampioen in alles, Atlético is juist een team dat dat niveau nastreeft, wil benaderen”, aldus de blonde aanvaller. Vorig seizoen eindigden los Colchoneros op een teleurstellende negende plaats in de Primera División, nadat in de twee jaren ervoor nog de vierde plek werd bemachtigd. De winst van de Europa League maakte echter veel goed voor de Spanjaarden.

Toch denkt Forlán dat het ook komend seizoen weer moeilijk wordt het gat met Barcelona en Real Madrid te kunnen dichten. “Maar ons potentieel is groot en we hebben niemand verkocht”, weet ook de oud-aanvaller van Manchester United en Villarreal. “Met Fran Merida hebben we er bovendien een waardevolle speler bij gekregen. We groeien en zijn op de juiste weg. We zoeken de continuïteit die we de afgelopen jaren misten.” Zijn eigen toekomst ligt volgens Forlán gewoon bij Atlético, ook al wordt hij aan veel andere clubs gelinkt. “Ik blijf nog zeker drie jaar.”

Bezig met laden …