voetbalzone

Forlán laat contract ontbinden en tekent voor een jaar in Japan

Daniel Cabot Kerkdijk22 jan 2014, 18:50
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2014, 18:50
Advertentie

Diego Forlán gaat in de herfst van zijn loopbaan een nieuw avontuur aan. De 34-jarige aanvaller laat via Twitter weten dat hij zich tot aan het einde van het kalenderjaar aan Cerezo Osaka uit Japan heeft verbonden. In Azië wil hij zich klaarstomen voor het komende WK in Brazilië.

voetbalzone

Internacional de Porto Alegre maakte enkele uren geleden reeds bekend dat Forlán het contract met de Braziliaanse club had laten ontbinden. De Uruguayaans international ondertekende in de zomer van 2012 een driejarig contract met Internacional en deed het de afgelopen anderhalf jaar zeker niet slecht. In 49 officiële duels was hij goed voor 22 doelpunten.

Forlán startte zijn loopbaan bij Independiente uit Argentinië en maakte in januari 2002 de overstap naar Manchester United. Dat was geen onverdeeld succes, maar bij Villarreal en Atlético Madrid bewees hij dat hij makkelijk kan scoren. Zijn verblijf bij Internazionale bleef beperkt tot een seizoen; daarna koos hij ervoor om in de Braziliaanse competitie aan de slag te gaan.

Bezig met laden …