voetbalzone

Formaliteit weerhoudt McCarthy van debuut tegen ex-werkgever

Daniel Cabot Kerkdijk29 jan 2010, 13:41
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2010, 13:41
Advertentie

De overgang van Benni McCarthy naar West Ham United is met enkele dagen vertraagd. De Londense club kwam afgelopen week met Blackburn Rovers tot een akkoord over de transfersom, maar de aanvraag van een werkvergunning heeft zijn overgang vertraagd. Derhalve komt de ex-Ajacied zaterdag niet binnen de lijnen in de onderlinge ontmoeting op Upton Park.

/

"Hij is zo goed als zeker speler van West Ham", verzekerde Blackburn-coach Sam Allardyce vrijdagmiddag. "Het is een formaliteit rond zijn werkvergunning. Een klein obstakel. Zondag zal naar alle waarschijnlijkheid alles opgelost zijn." De 32-jarige aanvaller liet zich afgelopen week niet op de trainingen zien, dit tot ongenoegen van Allardyce. Enkele dagen later bereikten de clubs overeenstemming.

McCarthy kwam dit lopende seizoen slechts in veertien competitieduels binnen de lijnen, waarvan de helft als invaller. McCarthy scoorde maar een keer. In het verleden stond de aanvaller, die de laatste maanden met overgewicht kampte, onder meer bij Ajax, FC Porto en Celta de Vigo op de loonlijst. Bij The Rovers kwam de Zuid-Afrikaan tot 109 competitieduels en 37 doelpunten.

Bezig met laden …