voetbalzone

Forse nederlaag in Clásico kost Lopetegui de kop bij Real Madrid

Chris Meijer29 okt 2018, 19:55
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2018, 19:55
Advertentie

Julen Lopetegui is niet langer de trainer van Real Madrid, zo maakt de club via zijn officiële kanalen bekend. De 52-jarige oefenmeester moet zijn biezen pakken na de tegenvallende seizoensstart van de Koninklijke. Na de 5-1 nederlaag tegen Barcelona bezet Real de negende plaats in LaLiga. Lopetegui wordt in de Spaanse hoofdstad voorlopig opgevolgd door Santiago Solari; de oud-middenvelder leidt in ieder geval de training van dinsdag.

Zo komt er na slechts vier maanden een einde aan de samenwerking tussen Lopetegui en Real Madrid. De oefenmeester maakte afgelopen zomer de overstap van de Spaanse nationale ploeg naar de Koninklijke, waar hij de opvolger van de vertrokken Zinédine Zidane werd. Lopetegui vertelde dat pas vijf minuten voordat het nieuws wereldkundig werd gemaakt aan de Spaanse bond, waardoor hij vlak voor het WK uit zijn functie als bondscoach werd ontheven.

Real Madrid nam afgelopen zomer afscheid van Cristiano Ronaldo, terwijl de club zelf geen topaankoop deed. Lopetegui begon nog met drie competitiezeges aan zijn periode in de Spaanse hoofdstad, maar zag het al snel daarna bergafwaarts gaan met de resultaten. De laatste vijf competitiewedstrijden, tegen Sevilla, Atlético Madrid, Alavés, Levante en Barcelona, leverden allemaal geen overwinning op.

In de Champions League is Real Madrid wel sterk van start gegaan, met zeges op AS Roma en Viktoria Plzen. De zware nederlaag bij Barcelona vormde voor de clubleiding de druppel, waardoor Lopetegui dinsdag niet meer op de bank zit als Real Madrid het opneemt tegen Melilla. De oefenmeester werkte eerder voor Rayo Vallecano, Real Madrid B, verschillende Spaanse jeugdteams, FC Porto en als bondscoach van Spanje.

Lopetegui wordt bij Real Madrid wellicht opgevolgd door Antonio Conte. De Italiaan zit na zijn vertrek bij Chelsea sinds afgelopen zomer zonder werk. Hij werkte eerder bij Arezzo, Bari, Atalanta, Siena, Juventus en als bondscoach van Italië, voordat hij bij Chelsea terechtkwam. Solari wordt echter ook genoemd. De 42-jarige Argentijn speelde voor Real en is de coach van Real Madrid Castilla, maar schuift dus (tijdelijk) door naar het eerste elftal.

Bezig met laden …