voetbalzone

Fowler in protest tegen gedwongen vertrek bij noodlijdend Queensland

Bart Kruyt15 jun 2010, 09:23
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2010, 09:23
Advertentie

Robbie Fowler heeft actie ondernomen tegenover de beëindiging van zijn contract bij het Australische North Queensland Fury. De voormalig spits van Liverpool stond daar afgelopen jaar onder contract, maar heeft samen met zes andere spelers in maart te horen gekregen dat hij vanaf volgend seizoen niet meer welkom is bij de club uit de A-League. Genoemde reden daarvoor zijn de financiële strubbelingen van de North Queensland Fury.

/

Inmiddels heeft Fowler de overstap naar Perth Glory al gemaakt, en bij die club zal hij vanaf juni zijn wedstrijden spelen. Queensland Fury kampte geruime tijd met financiële problemen en heeft daardoor een herstructurering ondergaan. De vraag of Fowler legitiem is weggestuurd bij de ploeg zal het Australische comité van profvoetballers (PFA) binnenkort nagaan. “De zaak is fundamenteel voor alle spelers uit de A-League, omdat het gaat om de zekerheid van hun contract”, zo liet PFA-baas Brendan Schwab weten.

Fowler heeft bij de Australische club een status als marquee player, wat wil zeggen dat een speler een salaris mag verdienen dat boven het gemiddelde spelervergoeding ligt, een zogenaamde salary cap. De spits vertrok in januari 2009 naar Australië, nadat hij bij Blackburn Rovers was vertrokken wegens een gebrek aan speeltijd. Daarvoor speelde hij onder meer elf seizoenen lang (verdeeld over twee periodes) voor Liverpool, waar hij in 2001 de FA Cup, League Cup en UEFA Cup won.

Bezig met laden …