voetbalzone

Fowler mag officieel debuteren tegen Arsenal

12 sep 2008, 12:00
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2008, 12:00
Advertentie
De kogel is eindelijk door de kerk. Robbie Fowler heeft vrijdagochtend een contract voor drie maanden bij Blackburn Rovers getekend. Dat bevestigt manager Paul Ince vrijdagochtend op de website van de Premier League-club. De 33-jarige aanvaller debuteert mogelijk al zaterdag in het competitietreffen met Arsenal.

Fowler trainde al de hele zomer mee met de selectie, maar dubte over de vorm van samenwerking. De oud-international gaat namelijk op prestatiebasis verdienen. Als hij speelt krijgt hij uitbetaald, komt hij niet in actie dan ontvangt hij geen salaris. Een soortgelijke constructie weigerde hij deze zomer nog bij zijn vorige club Cardiff City.

"Robbie heeft zijn contract getekend", bevestigde Ince. "Ik ben blij dat hij eindelijk heeft getekend. Hij heeft bewezen dat hij veel doelpunten kan maken. Nog niet zo lang geleden deed hij namens Liverpool. Dat bewijst eens te meer dat hij het scoren niet is verleerd. Na drie maanden kunnen we eventueel het contract verlengen."

Fowler en Ince kennen elkaar van hun gezamelijke tijd bij Liverpool. Bij The Reds kende hij in de jaren negentig zijn meest succesvolle periode. In totaal kwam hij tot 128 doelpunten in 266 competitieduels met de roemruchte club.
Bezig met laden …