voetbalzone

Fowler moet als marquee-speler meer fans naar Sydney FC lokken

Daniel Cabot Kerkdijk09 apr 2010, 09:39
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2010, 09:39
Advertentie

Robbie Fowler speelt komend seizoen mogelijk voor Sydney FC. De voormalig speler van Liverpool speelde vorig seizoen voor North Queensland Fury, maar hoopt nu bij de tweevoudig Australisch kampioen een contract te gaan tekenen, zo melden lokale media. De 35-jarige aanvaller moet John Aloisi vervangen als de marquee-speler van Sydney.

/

Dit houdt in dat Fowler de speler wordt die een salaris mag verdienen dat boven het gemiddelde salaris ligt, een zogenaamde salary-cap. De ex-international van Engeland is op dit moment in zijn thuisland om deel te nemen aan een trainerscursus. Vorig seizoen was de aanvaller al verantwoordelijk voor elf doelpunten in 25 wedstrijden bij North Queensland. Aloisi tekende onlangs bij Melbourne Hart, de werkgever van John van 't Schip.

Voor Sydney is het interessant om Fowler binnen te halen, omdat men verwacht dat er meer toeschouwers naar het stadion zullen komen. De spits is bezig aan een indrukwekkende carrière die begon in het seizoen 1993/94 bij Liverpool. Na negen jaar bij the Reds vertrok Fowler naar Leeds United. In het seizoen 2002/03 verhuisde hij naar Manchester City om na vier jaar weer terug te keren bij Liverpool. In de laatste drie seizoenen speelde hij achtereenvolgens voor Cardiff City, Blackburn Rovers en het Australische North Queensland Fury.

Bezig met laden …