voetbalzone

Fraai doelpunt Ajacied Fischer geannuleerd na losbarsten onweer

Erik van Dam27 jun 2011, 12:15
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2011, 12:15
Advertentie

De Onder-17 teams van Australië en Denemarken moeten deze week op herhaling. De twee nationale jeugdteams ontmoetten elkaar zondagavond in Querétaro in Mexico. Bij een 1-0 stand in het voordeel van de Denen liet arbiter Diego Abal echter niet langer doorspelen. Noodweer bracht de veiligheid van de spelers in het geding.

Voor Viktor Fischer was dat extra jammer. De aanvaller, die in het voorjaar voor 1,3 miljoen euro FC Midtjylland verruilde voor Ajax, had na tien minuten op fraaie wijze de openingstreffer gemaakt. De nummer 10 van de Scandinaviërs werd belaagd door de nodige Australische verdedigers, maar zag toch zijn kans om de bal in de rechterhoek te plaatsen.

Een kwartier later besloot Abal de wedstrijd te staken. De wedstrijdleiding keek het nog even aan, maar na zo'n drie kwartier trad er nog geen verbetering op in de weersomstandigheden. Het organiserend comité van de FIFA besloot vervolgens dat de wedstrijd in zijn geheel moet worden overgespeeld, dus de treffer van Fischer werd geannuleerd. Maandag is de nieuwe wedstrijd.

Bekijk hier het doelpunt van Viktor Fischer:

Bezig met laden …