Fraaie omhaal Ipek leidt achttiende competitiezege Bursaspor in

Bart Kruyt22 mrt 2010, 19:56
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2010, 19:56

Bursaspor heeft een belangrijke volgende stap richting een mogelijke landstitel gezet. De koploper van de Turkse Süper Lig profiteerde maandagavond van de nederlaag die Galatasaray zondag leed, door zelf te winnen van Denizlispor (2-1). Hoogtepunt van de wedstrijd was het openingsdoelpunt van Ozan Ipek.

De middenvelder van Bursaspor was tien minuten voor rust trefzeker met een fraaie omhaal. Na slecht uitverdedigen van Denizlispor kwam de bal uiteindelijk terecht bij Ipek, en zijn spectaculaire inzet was Ozden Ongun te machtig. De keeper van de bezoekers had twintig minuten voor tijd ook geen antwoord op het schot van Sercan Yildirim, die de marge verdubbelde.

Via een doelpunt van Darryl Roberts uit een corner deed Denizlispor nog wel wat terug, maar de gelijkmaker zou nooit vallen. Bursaspor trok daarom voor de achttiende keer dit seizoen aan het langste eind en liep verder uit op Galatasaray, dat zondag verloor bij Trabzonspor. De ploeg van Frank Rijkaard heeft nu vijf punten minder dan de lijstaanvoerder.