Fraaie omhaal ploeggenoot Boulahrouz blijkt niet meer dan eretreffer

Bart Kruyt19 feb 2012, 19:55
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2012, 19:55

Hannover 96 blijft goed meedoen in de subtop van de Duitse Bundesliga. De ploeg van Mirko Slomka won zondagmiddag met 4-2 van VfB Stuttgart en staat zevende, met evenveel punten als Bayer Leverkusen en een achterstand van twee punten op Werder Bremen. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd werd echter gemaakt door Stuttgart-aanvaller Shinji Okazaki.

Ruim tien minuten voor tijd verzorgde de Japanner op fraaie wijze het slotakkoord. Een voorzet vanaf links werd met het hoofd verlengd door Cacau, waarna Okazaki opeens tijd en ruimte had in het vijandelijke strafschopgebied. De aanvaller koos voor een omhaal en zag zijn inzet prachtig binnenvliegen. Door de 4-2 geloofde Stuttgart er weer in, maar de aansluitingstreffer werd niet gevonden.

Hannover legde de basis voor de overwinning in de eerste helft. Karim Haggui, Mame Biram Diouf en Christian Pander waren in de eerste vijfenveertig minuten trefzeker en na rust maakte Lars Stindl er nog 4-0 van. Harnik en Okazaki deden nog wat terug, maar een goed resultaat zat er niet in voor Stuttgart, waar Khalid Boulahrouz overigens de gehele wedstrijd meedeed.