Fraaie solo Bancé voldoende voor nipte zege Mainz op Hoffenheim

Bart Kruyt07 mrt 2010, 18:26
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2010, 18:26

Mainz 05 lijkt zich definitief veilig te hebben gespeeld in de Duitse Bundesliga. De promovendus is bezig aan een prima seizoen en wist zondagmiddag verrassend te winnen bij TSG Hoffenheim, dat vooraf evenveel punten had als Mainz. Een fraaie treffer van Aristide Bancé volstond voor de overwinning: 0-1.

De aanvaller was twintig minuten voor het eindsignaal trefzeker en deed dat op wonderschone wijze. Bancé kreeg de bal op zijn eigen helft aangespeeld, zette het op een rennen en liet een paar tegenstanders achter zich. Zijn fraaie solo kreeg het gewenste gevolg, aangezien Thimo Hildebrand gepasseerd werd.

Hoffenheim had nog wel tijd genoeg om terug te komen, maar creëerde (net als voor het doelpunt) eigenlijk nauwelijks kansen tegen het stugge Mainz. De bezoekers verdedigden de voorsprong met succes en komen daardoor op 35 punten terecht: evenveel als VfB Stuttgart en Eintracht Frankfurt. Europees voetbal is nog niet uit het hoofd gezet.