voetbalzone

Francesco Farioli gaat voor oefenduel met Olympiacos in op fitheid van ontbrekende Jorrel Hato

Jan Hoeksema19 jul 2024, 15:05
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:53
Advertentie

Jorrel Hato ontbreekt vrijdagmiddag bij het oefenduel tussen Ajax en Olympiacos Piraeus en dat heeft alles te maken met een lichte blessure. De centrumverdediger heeft enige spierpijntjes, maar zou beschikbaar moeten zijn voor het tweeluik met FK Vojvodina.

Dat vertelt trainer Francesco Farioli voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Grieken. De Italiaan spreekt van een 'lichte' blessure en vreest niet voor het meespelen in de Europa League-voorrondes.

Farioli geeft verder aan dat Hato met name 'uit voorzorg' ontbreekt vrijdag. "Hij heeft lichte spierproblemen. Dat is normaal tijdens de voorbereiding."

Ajax en Olympiacos trappen vrijdag om 15:00 uur af. Voor de Amsterdammers is het de laatste test in aanloop naar de Europa League-voorrondes. Op 25 juli en 1 augustus neemt Ajax het op tegen het Servische Vojvodina.

De spelers die donderdag in actie kwamen tegen Al-Wasl (2-1 winst) uit de Verenigde Arabische Emiraten, maken vrijdag geen onderdeel uit van de selectie.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Janse, Wijndal; Henderson, Taylor, Fitz-Jim; Banel, Akpom, Forbs.

Opstelling Olympiacos: Paschalakis; Costinha, Abbey, Koutsidis, Apostolopoulos; Chiquinho, Bakoulas, Stamenic; Masouras, Biel, Kostoulas.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …