Francisco ConceicaoImago

Francisco Conceição verruilt FC Porto voor Juventus: Ajax baalt van transferconstructie

Lars Capiau24 aug 2024, 17:02
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2024, 17:02
Advertentie

Francisco Conceição wordt zondag medisch gekeurd bij Juventus, zo meldt transferspecialist Fabrizio Romano zaterdag. De 21-jarige flankspeler verlaat FC Porto en gaat spoedig tekenen bij de Italiaanse grootmacht.

Het meest opvallende aan de deal is dat het een huurconstructie betreft en dat la Vecchia Signora ook geen koopoptie heeft bedongen in het akkoord met Porto.

De Italianen betalen een huursom van zeven miljoen euro, met ook nog drie miljoen euro aan bonussen. Record wist vrijdag al te melden dat Conceição niet was opgenomen in de wedstrijdselectie van Porto voor het duel met Rio Ave.

De flankspeler kwam deze voorbereiding nog geen minuut in actie bij os Dragões. Hij lijkt niet bepaald voor te komen in de plannen van de nieuwe manager Vítor Bruno, die Sérgio Conceição - de vader van Francisco - opvolgde als coach bij Porto.

Ajax

Ajax zal balen van de huurconstructie. De Amsterdammers verkochten de vleugelspeler deze zomer aan Porto voor een bedrag van 10,5 miljoen euro.

Tim van Duijn, Ajax-watcher namens Voetbal International, meldde toen al dat de hoofdstedelingen een doorverkooppercentage van tien procent over de winst hadden bemachtigd. Omdat het echter alleen gaat om een huurtransfer zonder koopoptie, ontvangt Ajax niets.

Fábio Vieira

Waar Conceiçao Porto gaat verlaten, keert Fábio Vieira juist terug naar die stad. De aanvallende middenvelder wordt een jaar lang gehuurd van Arsenal, zonder koopoptie. Dat nieuws brengt Romano zaterdag.

Bezig met laden …