voetbalzone

‘Franck heeft dit jaar alles gewonnen en voetbal is en blijft een teamsport’

Erik van Dam23 dec 2013, 14:48
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2013, 14:48
Advertentie

Franck Ribéry, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi zijn de drie finalisten voor de Ballon d’Or 2013 en Thiago Alcántara kan zeggen dat hij met twee van de drie heeft samengespeeld. De Spaanse middenvelder keerde afgelopen zomer Barcelona de rug toe en tekende een meerjarig contract bij Bayern München. De Spanjaard vindt dat huidig teamgenoot Ribéry het meest recht heeft op de individuele prijs.

/

De 22-jarige Thiago won met zijn vorige club liefst tien grote prijzen en met Bayern inmiddels ook al twee: de Europese Super Cup en de wereldbeker. “Het is een gecompliceerd jaar voor mij geweest, vooral door de transfer en alles daaromheen”, zegt hij in een interview met Marca. “Ik had nooit gedacht dat ik Barcelona zou verlaten, maar ik heb er geen spijt van: ik ben gelukkig in München.”

Gevraagd naar zijn favoriet voor de Ballon d’Or, die in januari wordt uitgereikt, zegt Thiago: “Leo is de beste ter wereld, maar Franck Ribéry heeft dit jaar alles gewonnen wat er te winnen viel. En voetbal is en blijft een teamsport, het gaat erom wat je met je team weet te bereiken. Of ik Messi nog vaak zie spelen? Ik probeer wel naar hem te kijken, ja. Hij is enorm goed en daar kan ik van leren.”

Bezig met laden …