voetbalzone

‘Franck werd vaak agressief aangepakt en dat bleef veelvuldig onbestraft’

Erik van Dam16 nov 2013, 08:03
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2013, 08:03
Advertentie

Franck Ribéry wil volgende maand graag de Gouden Bal winnen, na zijn uitermate sterke seizoen 2012/13 bij Bayern München. De Franse aanvaller vindt dat hij de prijs verdient, maar hij zal inmiddels ook andere zorgen aan zijn hoofd hebben. Frankrijk verloor vrijdag in Kiev met 2-0 van Oekraïne in het eerste van twee play-offduels richting het WK 2014. Mogelijk moet Ribéry het WK dus missen.

/

Scarface kon in Kiev niet voor dreiging zorgen, maar bondscoach Didier Deschamps neemt zijn sterspeler niets kwalijk. “Hij werd voortdurend gedekt. Zodra hij de bal kreeg stond hij niet tegenover één, maar twee of drie man. Bij Oekraïne wisten ze goed voor hoeveel gevaar hij zorgt. Hij werd geregeld agressief aangepakt en dat bleef veelvuldig onbestraft”, treurde Deschamps na afloop.

Dinsdag volgt de returnwedstrijd in Saint-Dénis. Vier jaar geleden belandde Frankrijk ook al in de play-offs: toen moest het tegen Ierland aan de bak. Uit in Dublin werd het 0-1 en in de tweede ontmoeting leidden de Ieren geruime tijd met 0-1. In de extra tijd scoorde William Gallas echter na een handsbal van Thierry Henry: Frankrijk ging naar het WK.

Bezig met laden …