voetbalzone

Frankrijk blameert zich: ‘Onacceptabel, ik ben hier verantwoordelijk voor’

Gijs Freriks14 jun 2015, 09:10
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2015, 09:10
Advertentie

Het nationale elftal van Frankrijk verloor zaterdagavond met 1-0 van Albanië en heeft in het huidige kalenderjaar al meer doelpunten geïncasseerd dan in heel 2014: acht om zeven. Trainer Didier Deschamps trok op de persconferentie in Elbasan dan ook het boetekleed aan.

voetbalzone

“Albanië had veel meer ijver. Ik ben dan ook geïrriteerd en teleurgesteld, want ik ben hier verantwoordelijk voor”, zo werd de bondscoach geciteerd door Franse media. “We verloren vorige week van België, maar zij waren sterk en speelden een goede wedstrijd. Maar wat we vanavond gezien hebben, was beneden ons niveau.”

“Ik maak de opstelling en bepaal de tactiek, dus ik moet nu de tijd nemen om deze wedstrijd goed te analyseren. We hadden simpelweg niet genoeg honger om de wedstrijd te winnen en dat is onacceptabel. We waren mentaal blijkbaar niet klaar voor deze wedstrijd.” Middenvelder Mathieu Valbuena sprak van ‘een grote waarschuwing’: “Want we waren gewoon niet goed genoeg.”

“Albanië speelde met het hart, met lef en durfde tackles in te zetten. Als je in een wedstrijd alle persoonlijke duels verliest, kun je niet winnen”, ging de contractspeler van Dynamo Moskou verder. “Een verkeerde instelling? Dat mag niet als een excuus worden gebruikt. We kunnen het ook wel over de hitte hebben, over het feit dat spelers een zwaar seizoen achter de rug hebben, maar dat doe ik niet. Albanië had met dezelfde omstandigheden te maken.”

Bezig met laden …