voetbalzone

Frankrijk gaat feesten na duel met Oranje: ‘We hebben drie mogelijkheden’

Daniel Cabot Kerkdijk08 sep 2018, 19:16
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2018, 19:16
Advertentie

Didier Deschamps houdt zijn plannen voor het duel met het Nederlands elftal, zondagavond in het Stade de France, in het kader van de Nations League geheim. De bondscoach van Frankrijk weigerde te zeggen of hij kiest voor zijn elftal dat twee maanden geleden in Moskou de wereldtitel veroverde of dat de reserves een kans krijgen.

“Het kan ook nog een mix daarvan worden. Ik heb drie mogelijkheden, zondag zal blijken welke ik kies”, vertelde Deschamps daags voor de onderlinge krachtmeting. De oud-middenvelder verklapte alleen dat Alphonse Aréola weer onder de lat zal staan. Na afloop wordt Frankrijk in het stadion gehuldigd voor het winnen van het WK in Rusland. “Maar daaraan gaat gewoon een serieuze Nations League-wedstrijd vooraf”, benadrukte Deschamps.

“We kunnen moeilijk verbergen dat we na de wedstrijd een mooi moment gaan krijgen”, erkende Deschamps. “Dat wordt, volgens mij, een bijzonder fraaie en emotionele huldiging. Maar om een beetje fatsoenlijk feest te kunnen vieren, moeten we nog wel van Nederland winnen.” Antoine Griezmann deelt de mening van de bondscoach. “Het wordt een speciale wedstrijd, onze eerste als wereldkampioen voor eigen publiek. We wilden graag al snel na het WK een feestje vieren met de fans.”

“Voordat we überhaupt een leuk feest kunnen gaan vieren, moeten we nog wel de drie punten pakken. We moeten op onze hoede zijn, want Nederland is nog altijd een groot en sterk land.” Ook Griezmann weet naar eigen zeggen niet of hij mag starten. “Ik heb net twintig minuten met de bondscoach in de auto gezeten, maar hij liet niets los”, verzekerde de aanvaller met een knipoog.

Bezig met laden …