voetbalzone

'Frankrijk hoort bij de ploegen die hier zeer ver kunnen komen'

Bart Kruyt21 jun 2014, 08:00
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2014, 08:00
Advertentie

Zwitserland kreeg vrijdag een pak slaag van Frankrijk, dat na ruim een kwartier spelen met 0-2 voor stond en uiteindelijk met 2-5 won. Ottmar Hitzfeld was teleurgesteld in zijn ploeg en sprak na afloop van een 'gitzwarte dag'. De bondscoach van de Zwitsers blijft echter vertrouwen houden in het behalen van de volgende ronde: "We hebben het nog in eigen hand."

voetbalzone

Frankrijk scoorde twee keer in twee minuten en kwam zo op 0-2. "Voor een klasseploeg als Frankrijk werkt zoiets als doping, voor ons was het moeilijk weer in de wedstrijd te komen", analyseerde Hitzfeld. "Frankrijk kon op de counter gaan spelen en we moesten ze in hun kaart spelen. Ze horen bij de ploegen die hier zeer ver kunnen komen. Ze zijn beter dan Engeland en Italië."

Hitzfeld kan in het restant van het toernooi waarschijnlijk geen beroep meer doen op Steve Von Bergen, die bij een botsing geblesseerd raakte aan zijn hoofd. De eerste diagnose is dat hij zijn oogkas heeft gebroken, maar dat is nog niet bevestigd. Zwitserland speelt de laatste groepswedstrijd tegen Honduras.

Bezig met laden …