Frankrijk lijdt derde puntverlies na eigen goal Escudé

05 sep 2009, 23:25
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2009, 23:25
Het wordt voor Frankrijk nog moeilijk de kwalificatiereeks af te sluiten als winnaar van Groep 7. Les Bleus kwakkelen al sinds september vorig jaar in hun poule en lieten zaterdagavond zonder Franck Ribéry opnieuw punten liggen tegen Roemenië, dat net als een jaar geleden één punt overhield aan de confrontatie met de Fransen (1-1).

Frankrijk moest in eigen huis de volle buit pakken tegen nummer voorlaatst Roemenië, om automatische kwalificatie voor Zuid-Afrika af te dwingen. Zonder Ribéry, deze cyclus al goed voor drie goals voor zijn vaderland, maar mét gewaardeerde krachten als Thierry Henry, Yoann Gourcuff en Nicolas Anelka lukte het echter niet de Roemenen opzij te zetten. Frankrijk kwam nog wel op voorsprong.

Het was namelijk Henry die in zijn 112de interland zijn 49ste doelpunt aantekende en op weg is naar een mooie mijlpaal. Frankrijk begon ook goed: Lass Diarra schoot net naast en Henry kopte uit een vrije schop van Gourcuff tegen de lat. Anelka verprutste de rebound. Het overwicht aan balbezit en aantal gecreëerde kansen leidde voor rust tot een dominantie aan Franse zijde. Pas na rust wist Henry echter de nulstand te slechten.

William Gallas kopte een corner van Gourcuff door richting de ervaren Barcelona-spits, die onberispelijk binnenschoot. Acht minuten later echter werd die hoopvolle voorsprong tenietgedaan; Iulian Apostol zette voor richting zijn collega in de spits, maar Julien Escudé raakte de bal lullig en verschalkte daarmee zijn doelman Hugo Lloris.

Raymond Domenech bracht daarop snel Karim Benzema binnen de lijnen om een verandering teweeg te brengen. De aanvaller van Real Madrid deed het spel van Frankrijk versoepelen, maar een tweede doelpunt bracht hij niet. De Fransen schreeuwden nog moord en brand na vermeend hands van een Roemeense verdediger, maar bleven uiteindelijk na negentig minuten achter met slechts één punt. Woensdag wacht het uitduel met koploper Servië.