Frankrijk overklast Oezbekistan en bereikt halve finale WK in vorm

Daniel Cabot Kerkdijk06 jul 2013, 18:55
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2013, 18:55

Frankrijk is samen met Spanje de titelfavoriet voor het WK Onder-20, maar pas in de knock-outfase laten les Bleuets echt zien waarom zij die status krijgen toebedeeld. Nadat gastland Turkije al werd overklast (4-1) in de achtste finale, moest Oezbekistan het zaterdag ontgelden. De Witte Wolven werden in Rize met liefst 4-0 verslagen. Frankrijk treft nu Ghana of Chili.

/

Frankrijk won het WK Onder-20 nog nooit en kan dus geschiedenis schrijven. De ploeg van Pierre Mankowski begon de kwartfinale tegen de Oezbeken ook flitsend, want het was een wonder dat er in het eerste half uur niet werd gescoord. De Fransen kregen in de eerste tien minuten al vijf doelkansen en Florian Thauvin raakte zelfs de paal. Oezbekistan raakte de bal steeds snel kwijt en na 31 minuten brak Arsenal-aanvaller Yaya Sanogo de ban door met een strafschop de 1-0 te verzorgen. Even later zorgde leek Paul Pogba het duel al voortijdig te beslissen door voor de 2-0 te tekenen.

Doelman Asilbek Amonov had het bijzonder druk en moest op slag van rust voor de derde maal vissen na een benutte penalty van Thauvin, die na een handsbal mocht aanleggen. Halverwege de tweede helft maakte Kurt Zouma er met een kopbal uit een hoekschop 4-0 van en na de rode kaart van Tohirjon Shamshitdinov was Oezbekistan helemaal nergens meer. In de laatste twintig minuten werd er echter niet meer gescoord. Frankrijk ontmoet woensdag in Trabzon dus Ghana of Chili.