voetbalzone

Frankrijk strijdt zich na vijf duels weer eens naar overwinning

Erik van Dam07 sep 2010, 23:05
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2010, 23:05
Advertentie

Frankrijk heeft de huidige crisis rond het nationale team voor eventjes de kop ingedrukt. Les Bleus liggen al maandenlang onder vuur door slechte resultaten en allerlei affaires; de 2-0 zege die dinsdagavond werd geboekt bij Bosnië-Herzegovina zal dan ook als een ware bevrijding voelen. Karim Benzema en Florent Malouda zorgden met ieder een doelpunt voor drie broodnodige punten en een prettige terugreis.

/

Met nieuwe namen als Adil Rami en Yann M’Vila probeert bondscoach Laurent Blanc deze weken de boel weer nieuw lezen in te blazen in zijn elftal. Tegen Bosnië duurde het tot de tweede helft voor de werklust van de ploeg eindelijk beloond werd. Voor de thuisploeg stond de druk er niet heel erg op; het won vrijdag van Luxemburg, waar de Fransen in Parijs juist smadelijk ten onder gingen tegen Wit-Rusland.

Frankrijk ging echter volwassen om met de druk. Benzema, voorin solo opererend tegen de Bosnische viermans defensie, toonde zich gretig met twee schoten op doel. De spits van Real Madrid was echter ongelukkig in de afronding en vond ook Kenan Hasagic op zijn weg naar succes. Philippe Mexès zag een kopbal naast gaan en Abou Diaby zette van tijd tot tijd een actie in om Benzema van dienst te zijn. Frankrijk speelde verdienstelijk, maar werd niet beloond.

/

Bosnië toonde pas in de tweede helft dreiging. Miralem Pjanic vuurde een vrije trap richting Hugo Lloris, die zich vol moest strekken om de middenvelder van scoren af te houden. Frankrijk voelde dat het niet in de val mocht lopen, zoals tegen de Wit-Russen, en hield het hoofd nu eindelijk koel. Na zeventig minuten brak Benzema de ban; hij kreeg de bal van de linkerkant en draaide zeer knap weg, alvorens de bal met links in de rechterhoek te schieten.

De voorsprong gaf Frankrijk vleugels. Vijf minuten na de 0-1 tekende Malouda voor de tweede en laatste goal. Diaby zette voor op Mathieu Valbuena, die een open scoringskans had. De kleine middenvelder verprutste die volledig, maar had het geluk dat zijn mispeer bij Malouda kwam. Die had geen moeite met de kans en rondde af met een intikker. Bosnië boog definitief het hoofd en zag de Fransen voor het eerst sinds mei van dit jaar weer zegevieren.

Bezig met laden …