Frankrijk verspeelt overwinning na eerste interlandgoal Griezmann

Gijs Freriks01 jun 2014, 22:59
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2014, 22:59

De Franse nationale ploeg is zondagavond op een voorzichtig fluitconcert in de Allianz Riviera in Nice getrakteerd. De wereldkampioen van 1998 gaf in de oefenwedstrijd tegen Paraguay een voorsprong weg en bleef hierdoor steken op een 1-1 gelijkspel. Antoine Griezmann scoorde voor Frankrijk en maakte zijn eerste interlanddoelpunt ooit.

Frankrijk was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar kwam lang niet tot scoren. Loïc Rémy zal zich daarover schuldig voelen, want de spits van Queens Park Rangers hielp voor rust een aantal goede mogelijkheden om zeep. Na achttien minuten volleerde Rémy over, na 28 minuten mikte hij net naast en vier minuten later zeilde zijn omhaal, op aangeven van Olivier Giroud, naast de kruising. De Zuid-Amerikanen lieten zich in aanvallend opzicht niet onbetuigd, maar scoorden ook niet.

De blauwhemden van Didier Deschamps domineerden eveneens na rust, maar de tijd begon te dringen en zeven minuten voor tijd vonden zij uiteindelijk het verlossende doelpunt. Doelman Anthony Silva keerde bij een hoekschop een kopbal van Giroud, maar de rebound werd uiteindelijk binnen gekruld door Griezmann. Er wordt beweerd dat Franck Ribéry het WK door blessureleed moet laten schieten en de kans is in dat geval groot dat Griezmann hem aan de linkerflank zal vervangen.

De 23-jarige aanvaller van Real Sociedad leek zijn land met zijn goal dus aan een 1-0 zege te helpen, maar twee minuten voor tijd kwam Paraguay langszij. Víctor Cáceres kopte een vrije trap van Jorge Rojas in het doel; Hugo Lloris ging niet vrijuit. Frankrijk, dat dinsdag nog met 4-0 van Noorwegen won, oefent zondag tegen Jamaica en neemt het in Brazilië op tegen Honduras, Zwitserland en Ecuador. Paraguay bereidt zich voor op de Copa América van volgend jaar.