voetbalzone

Frankrijk wijzigt opstelling meermaals voor halve finale tegen Marokko

Jeroen van Poppel14 dec 2022, 17:16
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2022, 17:16
Advertentie

Frankrijk treedt woensdag in de halve finale van het WK tegen Marokko aan met twee wijzigingen in de opstelling. Dayot Upamecano en Adrien Rabiot zijn onvoldoende hersteld van ziekte en worden vervangen door Ibrahima Konaté en Youssouf Fofana. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is live te zien bij de NOS op NPO 1.

De Franse selectie werd na het uitschakelen van Engeland in de kwartfinale (1-2 winst) geconfronteerd met een rondwarend virus. Bayern München-verdediger Upamecano en Juventus-middenvelder Rabiot werden dinsdag ziek en zijn onvoldoende fit om te starten. Eerstgenoemde zit wel op de bank, maar Rabiot blijft woensdagavond achter in het spelershotel.

Afgezien van de noodgedwongen wijzigingen blijft de opstelling van Didier Deschamps zoals vertrouwd. Aurélien Tchouaméni hield klachten aan zijn kuit over aan de wedstrijd tegen Engeland, maar kan gewoon starten. Jules Koundé presteerde naar verwachting tegen Phil Foden en blijft daarom staan op de rechtsbackpositie. De gevreesde voorhoede, bestaande uit Kylian Mbappé, Olivier Giroud en Ousmane Dembélé, blijft eveneens intact.

Marokko kreeg in tegenstelling tot Frankrijk te maken met een grote meevaller: aanvoerder Romain Saïss keerde terug in de basisopstelling. Bondscoach Walid Regragui dacht ook een beroep te kunnen doen op Nayef Aguerd, maar de verdediger van West Ham United haakte af in de warming-up. Marokko speelt in een 5-4-1-formatie, waardoor er geen plek meer was voor middenvelder Selim Amallah.

Opstelling Frankrijk: Lloris; Koundé, Varane, Konaté, T. Hernandez; Fofana, Tchouaméni, Griezmann; Dembélé, Giroud, Mbappé.

Opstelling Marokko: Bounou; Hakimi, El Yamiq, Dari, Saïss, Mazraoui; Ziyech, Amrabat, Ounahi, Boufal; En Nesyri.

Bezig met laden …