voetbalzone

Franse keeper past gouden truc toe tegen kou: 'Ik plas in mijn surfpak'

Erik van Dam03 feb 2012, 14:39
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2012, 14:39
Advertentie

In grote delen van Europa is het de laatste dagen steenkoud en menig wedstrijd is daardoor al afgelast. Er zal op veel velden echter gewoon gespeeld worden en dus moeten de spelers zich warm aankleden. Voor doelmannen is de kou extra vervelend, omdat zij vooral veel stilstaan tijdens de wedstrijd. Jérémie Janot onthult in gesprek met L'Équipe echter hoe hij zichzelf warm houdt tijdens duels van zijn club Saint-Étienne.

/

De 34-jarige Fransman kwam dit seizoen nog niet in actie voor les Verts, maar mocht hij nodig zijn, dan weet hij wel hoe hij koukleumen vermijdt. “Ik heb echt heel veel geprobeerd, maar ik heb geen betere combinatie gevonden dan mijn surfpak aan te trekken onder mijn kleren, en er een kwartier voor de wedstrijd in te plassen. Dan krijg ik het aangenaam warm.”

“Na afloop spring ik natuurlijk wel gelijk met surfpak en al onder de douche om me af te spoelen”, haast de keeper zich lachend te zeggen. Volgens hem werkt de truc met het surfpak goed en paste ook Grégory Coupet, oud-doelman van Saint-Étienne, Olympique Lyon en Paris Saint-Germain die jarenlang toe. Of ook Coupet in zijn pak urineerde, zegt Janot er niet bij. Volgens de keeper zijn koude voeten overigens erger dan koude handen.

“Koude handen kun je nog voorkomen, door medische latex handschoenen aan te trekken. De voeten zijn het echte probleem. Als iemand daar nog eens iets voor uitvindt, verdient hij er vast en zeker een fortuin mee. Maar goed, ballen afstoppen op het veld is nog altijd beter dan het koud hebben op de reservebank. De bank is het allerergst, zelfs met warme dekens.”

Bezig met laden …