voetbalzone

Franse laagvlieger bereikt verrassend akkoord met 'geweldige' Mutu

Bart Kruyt15 aug 2012, 17:40
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2012, 17:40
Advertentie

Adrian Mutu staat voor een nieuw avontuur in zijn loopbaan. De aanvaller leek terug te keren naar zijn vaderland Roemenië, maar heeft woensdag een akkoord bereikt met het Franse Ajaccio. De nummer zestien van het afgelopen seizoen in de Ligue 1 wil Mutu transfervrij binnenhalen.

/

De 32-jarige aanvaller degradeerde in het afgelopen seizoen met Cesena uit de Serie A en heeft de toezegging gekregen dat hij de club daarom mag verlaten. Cesena kan de loonkosten van Mutu immers niet meer ophoesten. "We hebben een akkoord bereikt met Adrian en zijn zaakwaarnemers en wachten nu tot de speler en zijn club het eens zijn geworden", zei Ajaccio-voorzitter Alain Orsini.

Voor Mutu zou Ajaccio de tiende club in zijn loopbaan worden. De aanvaller speelde in het verleden onder meer voor Internazionale, Chelsea en Juventus. "Hij is een geweldige speler en het zou geweldig zijn om hem in het shirt van onze club te zien spelen", zei Orsini. Ajaccio won afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd, uit bij Olympique Nice.

Bezig met laden …